top of page

La Nostra Història

IMG_1865.jpg

Els inicis

La tradició vinícola es remunta a l'any 1922, quan la Família Puig-Coll adquireix la Finca actual i les seves terres on es va incoar el conreu i l'elaboració del vi.


Majoritàriament, es va dedicar a vendre els primers vins a granel fins a l'any 1982 on decideix aturar la comercialització i continua apostant pel conreu de les vinyes amb la venda de raïm a cellers i la cooperativa de la zona.

    L'avi

El pare i avi Joan Puig Coll, va apostar per seguir treballant i conservant les vinyes actuals i altres que va adquirir a Vilanova, on es va centrar a la venda del raïm als pagesos de la zona.


L'any 1985 s'uneix com a soci a la cooperativa de Vilanova i la Geltrú.


IMG_2861.jpg
IMG-20210917-WA0016 (1).jpg

  Els fills

La tercera generació creient amb el potencial de les vinyes l'any 2012 entrem al registre embotellador i s'inicia l'elaboració d'un primer vi rosat experimental amb la il·lusió de tornar a la venda i distribució dels vins.


I així va ser quan el 2011 treure al mercat els 3 primers, el Fondo, el Forn i el Corral.
El Celler continua creixent i decideixen el 2014 fer un pas més i treuen al mercat una nova línia de vins dintre la DO Penedès.

   Els nets

La quarta generació aprèn tot el procés des de la vinya fins al celler amb sentiment, esforç, cura i experiència que es transmeten de generació en generació.

IMG_6490.jpg
IMG_0262.jpg

   Els vins

La història dels vins es remunta quan la tercera generació creien en el potencial de les vinyes, experimenta amb un vi rosat que no arriba al mercat, però donarà l'inici a l'any següent d'elaborar la primera línia de 3 vins El corral, el Fondo i el Forn amb poquíssimes unitats.

El 2012 i 2013 continuen apostant per 3 vins amb diferents etiquetes on comencen a incrementar la comercialització de proximitat, ja s'inicia dintre el registre embotellador. 

Però arriba 2014 un any important on es viuen molts canvis, ja que es presenta una edició molt especial de 4 vins on les etiquetes formaran un Skyline del poble i en cada una d'elles apareix un familiar i una estació de l'any.

Aquest any també entrem a formar part de la Do Penedès i on actualment, la família continua presentant al mercat aquests 4 vins "Xic" (blanc), el "Fer el Trago" (rosat), el "Vibacu" (negre jove), el "Petit Roc" (criança); i les dues últimes novetats, dos negres el "Xarlatà" i una edició especial 100% Samsó dedicada al pare i avi Joan Puig Coll.

bottom of page